![]() De ‘Special Olympics Belgium’ is een jaarlijks evenement dat heel wat atleten samenbrengt. Werkelijk Olympisch want: erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). In ruim 20 verschillende sporten nemen atleten met een verstandelijke beperking het tegen elkaar op. Wat bijzonder is: twee van die atleten zijn mensen van de parochie.
0 Opmerkingen
BIJNA NOEMDEN WE HET: DE JUBELBUS
We schreven en vernoemden het al meermaals: wie vervoer nodig heeft naar een viering mag dat steeds melden. We regelen het graag voor u. Sinds we met de parochieploeg willen overschakelen naar geregeld een gezamenlijke viering (een ‘jubelviering’), en omdat we beseffen dat verplaatsing mogelijks één van de drempels is om daar aan deel te nemen, hebben we dat vervoersaanbod een bestendiger vorm gegeven. En een naam. Die naam had kunnen zijn: ‘car & credo’, of ‘de wegwijzers’, of ook ‘gas met genade’, ‘de zalige zitplaats’, ‘de jubelbus’. Het werd: ‘De Steinmobiel’. In de week van 19 tot 23 mei vond het Anker van Hoop een standplaats in het Sint-Franciscusinstituut in Melle. Tijdens deze week en de week in aanloop naar Hemelvaart stonden de lessen godsdienst van het eerste tot het zevende jaar in het teken van de Hoop.
Voorstel van bijdrage voor jullie blog:
Vrijdagavond 6 juni was er de vernissage van de tentoonstelling: “het kleine zusje Hoop”. Twintig lokale kunstenaars uit de HopParochie Sint Benedictus lieten zich uitdagen om samen een heel bijzondere tentoonstelling te vullen rond het thema van de hoop. Zo is de expositie een artistieke ontdekkingstocht geworden voor de bezoekers. In de lijst van artiesten staan bekende en onbekende namen uit Erembodegem, Moorsel en Meldert. Het vocaal ensemble ‘la Luz’ en Eric van Ransbeeck (op traverso) zorgden voor de muzikale ondersteuning. Schepen Theo Nsengimana en Peter Biesbrouck leidden de tentoonstelling in met een woordje namens de stad Aalst en de organisatoren. Drie pinksterdagen lang, van zaterdag tot maandag | 14.00u tot 18.00u, kon je in het kerkgebouw van Ten Bos (Erembodegem) hun interpretaties van de hoop bewonderen in aquarellen, keramiek, fotografie, houtsnijkunst, schilderijen en bloemsierkunst,… Bovendien was ook het ‘weefsel van de hoop’ aanwezig zijn: een interactief kunstwerk waaraan elke bezoeker kon meewerken, en dat nadien zijn definitieve plaats zal krijgen in de Hemelse Gaarde rond de Sint Amanduskerk. Maar ook elf klasgroepen uit lokale kleuter- en basisscholen gingen de uitdaging aan en brachten hun visie en hun eigen creativiteit.. Een ontdekking van hoe onze jongsten met hoopvolle ogen naar hun toekomst kijken… en misschien tegelijk toch ook wel een beetje angstig zijn. Je kon de klasgroep die je het meest raakte alvast jouw stem meegeven. En de klas met de meeste stemmen krijgt in juni, als beloning nog de ‘ijskar van de hoop’ op bezoek. Het is de Ankerwerkgroep van de HopParochie Sint Benedictus en de geloofsgemeenschap van Ten Bos die het initiatief namen en die ook zullen zorgen voor ontmoeting en gezelligheid bij een glaasje wijn. Want hoop kan alleen groeien als de verbondenheid tussen mensen meegroeit, ook en vooral over de muren van onze ‘kerk’ heen! Het Jubeljaar (Pelgrims van Hoop) dat paus Franciscus inzette en paus Leo XIV in 2025 nu verder zet, wil dan ook hoopvolle nieuwe banden smeden naar alle mensen van goede wil toe! Daarom was de werkgroep heel verheugd over de warme samenwerking met de burgerbeweging “Erembodegem wordt wakker” die voor de buurtbewoners een bijzondere ontmoeting organiseert op diezelfde zaterdag 7 juni aan de kerk van Ten Bos. De tentoonstelling maakte deel uit van Kunstoevers Aalst. Foto's te vinden via deze link: https://flic.kr/s/aHBqjChdB6 In de kleuterschool De Bron zetten we dit jaar volop in op ons jaarthema "Kijk eens door een andere bril", een uitnodiging om de wereld rondom ons met verwondering, openheid en mildheid te bekijken. Onlangs kwam Ziezo - onze centrale figuur - langs met een een blauwe bril! Weergave van dit document wordt niet ondersteund door je browser. Klik hier om het document te downloaden.
![]() Wat geniet ik toch van ontmoetingen aan de deur, van mensen met wie je sowieso al iets deelt: een straat, een ladder, een koor-hobby en deze keer de parochie. Sinds 2020 woon ik in deze parochie en ik moet zeggen dat het me al veel fijne mensen heeft gebracht. Deze keer ontmoette ik Godelieve en ik las hoe zij ook steun vond in de parochie toen ze het moeilijk had. Ikzelf vind steun in de parochie wat betreft het geloven zelf én in het wekelijks naar de kerk gaan. Het laadt mij telkens weer op om samen met andere mensen te luisteren naar de verhalen van God en de mensen, de verhalen van Jezus en de mensen, het delen van het brood en het bidden. |
Wat is de estafette van hoop?Het anker van de hoop reist in 2025 langs verschillende haltes: parochies, scholen, zorginstellingen, jeugdbewegingen,... noem maar op! Bij elke halte delen we een concreet verhaal van hoop. Deze verhalen kan je hier lezen. Zo krijgt de dagelijkse goedheid meer zichtbaarheid en laten we nieuwe verbindingen en dwarsverbanden ontstaan in het dekenaat. verhalen uit je eigen dekenaat
Alles
|